Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 04 март 2013, 09:15, во Македонија
Share |
Print page

Изборната кампања ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ја почнуваат од Охрид и Струмица

Изборната кампања ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ја почнуваат од Охрид и Струмица
Почна изборната кампања за претстојните локални што ќе трае до 22 март на полноќ. Изборите ќе се одржат во 80 општини и во Градот Скопје, на 24 март. 

Кандидатски листи за советници и за градоначалници сеуште се доставуваат (до 8 март на полноќ), откако Собранието го продолжи рокот по постигнувањето на политичкиот договор и прекинувањето на бојкотот од опозицијата.  

Првиот митинг владејачката ВМРО-ДПМНЕ вечер ќе одржи во Охрид, додека најголемата опозициска партија СДСМ, во Струмица. Партиски активности и конвенции имаат најавено и другите учесници на изборите.  


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ